Beauty & mode

De voor- en nadelen van microblading

Het jaar 2012 was een belangrijk jaar voor de beautybranche. Microblading deed namelijk zijn intrede. Met deze tatoeage-techniek kunnen schoonheidsspecialisten de wenkbrauwen van cliënten een stuk voller maken. Het bleek een groot succes, want door de jaren heen is de populariteit van deze methode alleen maar toegenomen. Maar wat zijn nu eigenlijk de voordelen van microblading? En zijn er ook nadelen te noemen? De specialisten van Perfect Eyelash geven je een eerlijk antwoord. 

Voordeel 1: een natuurlijke look

Als fashionista wil je er natuurlijk altijd op jouw allerbest uitzien. De beste versie van jezelf, zullen we maar zeggen. In tegenstelling tot andere technieken, ziet het resultaat van microblading er zeer realistisch uit. De schoonheidsspecialist bootst namelijk de echte wenkbrauwen natuurgetrouw na. Hier komt veel handarbeid bij kijken. Degene die bij jou de techniek uitvoert, bepaalt dan ook het uiteindelijke resultaat. Kies daarom altijd voor een specialist die een gedegen microblading opleiding heeft gevolgd.   

Voordeel 2: tijdsbesparing

Elke dag ben jij minuten- dan wel urenlang voor de spiegel te vinden. Uit onderzoek blijkt namelijk dat vrouwen gemiddeld 55 (!) minuten met hun uiterlijk bezig zijn. Dat is bijna twee weken per jaar! Als je erover nadenkt is dat ontzettend veel tijd. Tijd die je misschien veel beter ergens anders aan kunt besteden. Aan een studie bijvoorbeeld. Door microblading toe te passen, is de zorg voor jouw wenkbrauwen verleden tijd. En dat scheelt! 

Voordeel 3: semi-permanent

Een tot twee jaar je niet hoeven bekommeren om jouw wenkbrauwen? Dat is natuurlijk fantastisch. Toch zien veel vrouwen het niet zitten om ze permanent te laten tatoeëren. Want dat is toch best… permanent. Microblading is dan ook een prima tussenoplossing. Je hoeft niet iedere dag met jouw wenkbrauwen in de weer, maar je zit er ook niet een leven lang aan vast. Kun je ook eens andere behandelingen uitproberen. 

Niet zonder nadelen

Zijn er dan alleen maar pluspunten te noemen? Deze vraag moeten wij helaas ontkennend beantwoorden. Microblading brengt wel degelijk risico’s met zich mee. Zo stelt huidinfo.nl dat de behandeling pijnlijk kan zijn. Er worden immers sneetjes in de huid gemaakt, waar inkt in wordt geperst. Ook is er een kleine kans op infecties. Hier speelt hygiëne een grote rol. In beide gevallen lijkt een goede opleiding het verschil te maken. Zorg er daarom altijd voor dat je naar een gecertificeerde schoonheidsspecialist gaat.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *