Beauty & mode

Eerste date? Spaar koste noch moeite!

Jij wil degene op wie je een oog je hebt beter leren kennen en jij wilt hem of haar ook van je beste kant laten zien. En horen. En ruiken!

Rustig blijven. Dat is stap één. Niet zenuwachtig worden, het is immers de truc om jezelf te blijven. Mocht die ander dat niet kunnen waarderen, dan is hij of zij jou toch gewoon niet waard? Een klik is er of niet. Zo niet, dan zul je een aanzienlijk deel van je leven gewoonweg niet met die persoon gaan delen. Niks mis mee.

Maar, toegegeven; hoezeer je ook jezelf moet blijven, je wilt wel een verpletterende indruk maken. Dat kunnen we maar al te goed begrijpen! Tijd dus om alles uit de kast te halen om jouw date vlekkeloos te laten verlopen.

Eens kijken. Een stralende persoonlijkheid heb je al. Anders had de andere partij immers geen interesse in je. Maar hoe zit het met je uiterlijk en uitstraling? En hoe gedraag je je ten opzichte van je date? Dat zijn belangrijke zaken om eens even goed onder de loep te nemen.

Verschijning en houding

Kijk, je hoeft echt geen smoking te dragen wanneer je je date mee neemt naar de bioscoop. Maar representativiteit, dat is alsnog heel erg belangrijk! Kies daarom schone, aantrekkelijke kleding uit waarin je je comfortabel kunt bewegen en die je ook perfect bij jezelf vindt passen. Hier moet je, voor die cruciale eerste indruk, wellicht een paar concessies doen, afhankelijk van je persoonlijke stijl. Dit is een beetje nattevingerwerk, dat moeten we wel goudeerlijk toegeven.

Goed, de specifieke ontmoetingsplek is dus belangrijk voor je kleding. Neem je iets mee? Corsage of zelfs een bos bloemen? En heren, nemen jullie netjes de jas van de dame – of andere heer – in ontvangst en schuiven jullie haar – of zijn – stoel aan wanneer jullie een restaurant bezoeken? Ook mag je je hier niet van een egoïstische kant laten zien. Samen spreken jullie dan af waar jullie zullen gaan eten, anders eten jullie wellicht tegen één van jullie beider dieetwensen en -voorkeuren in.

Oh, en wie betaalt de rekening? Nou ja, de 21ste eeuw is inmiddels al een tijdje bezig. Ga dat onderling maar beslissen.

Finishing touch

De ogen en oren van je partner zijn niet de enige zintuigen waarmee hij of zij jou gadeslaat. Denk ook eens aan het reukorgaan waar Moeder Natuur ons mee heeft uitgerust! Oftewel, een aangenaam luchtje om je stijl mee te perfectioneren is nooit weg. Wat dacht je daarom van een veelzijdig Jimmy Choo parfum? Deze is voor zowel dames als heren beschikbaar in meerdere varianten. Daten in stijl doe je door dergelijke puntjes op de spreekwoordelijke i te zetten!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *