Keukeneiland
Huis & tuin

Kiezen voor een keuken met kookeiland of niet?

Een keuken met kookeiland integreren in je woning of toch maar kiezen voor de wat meer traditionele opstelling? Het is een belangrijke vraag die wellicht iedereen zich stelt die het plan heeft om een nieuwe keuken te gaan realiseren. Om te kunnen achterhalen welke van de beide mogelijkheden voor jou precies het interessantst is moet er onder meer worden gekeken naar de vorm van de ruimte. In het bijzonder de beschikbare oppervlakte van je keuken is op dit vlak van belang.

Eén van de belangrijkste en daarbij ook vaakst gehoorde nadelen van een keuken met kookeiland heeft namelijk betrekking tot het feit dat ze moeilijk te realiseren valt in een kleine(re) ruimte. Stel jij ook de vraag of je nu al dan niet moet gaan kiezen voor een keuken welke beschikt over een kookeiland? Dan is het altijd een aanrader om even de voor- en de nadelen ten opzichte van elkaar af te wegen die je hier op deze pagina kan ontdekken.

De pro’s voor een keuken met kookeiland

Er is een goede reden waarom tegenwoordig zoveel mensen in hun woning haast blind kiezen voor een keuken met kookeiland. Sterker nog, er zijn meerdere redenen waarom men dit doet. Enkele interessante voordelen waar je bij een keuken met kookeiland op kan rekenen zijn degene zoals hieronder voor jou op een rijtje gezet.

  1. Je krijgt de beschikking over een aanzienlijke hoeveelheid aan werkruimte;
  2. Er wordt een niet onaanzienlijke hoeveelheid opbergruimte gecreëerd;
  3. Een keuken met kookeiland vormt in de praktijk een gezellige ontmoetingsplek;
  4. Het kookeiland kan een sfeerbepalend element vormen in je keuken;

Naast de hierboven aangegeven voordelen is het ook zeker niet altijd zo dat een keuken met kookeiland duur moet zijn om te realiseren. Van belang is op dit vlak vooral om rekening te houden met zaken zoals de aard van de materialen die worden gebruikt en de mate aan afwerking die je wenst te realiseren. Hoe dan ook, ook een voordelige keuken met kookeiland realiseren is in de praktijk zeker en vast een mogelijkheid.

Met welke contra’s moet er rekening worden gehouden?

Er zijn duidelijk behoorlijk wat voordelen aan te halen die verbonden zijn aan het gebruik van een keuken met kookeiland. Nu we deze voordelen voor jou op een rijtje hebben gezet moeten we natuurlijk ook even kijken naar de potentiële nadelen waar je rekening mee moet houden. Ook dit zijn er enkele die je liever niet over het hoofd zal willen zien. Denk hierbij aan:

  1. Een keuken met kookeiland vereist best een behoorlijke hoeveelheid aan ruimte;
  2. Een kookeiland heeft een open karakter en oogt daardoor al snel slordig;
  3. Er dienen mogelijks nieuwe leidingen te worden voorzien voor het kookeiland;

Zijn de bovenstaande contra’s voor jou niet meteen een doorn in het oog? In dat geval hoeft er je eigenlijk helemaal niets nog in de weg te staan om over te gaan tot het kopen van een keuken met kookeiland. Wees er wel zeker van om even grondig de kosten bij verschillende winkels met elkaar te vergelijken. Zo kan je mogelijks nog wat extra besparen!

Wanneer u een keuken met kookeiland aanschaft is het belangrijk hier vooraf persoonlijk advies over aan te vragen. De medewerkers van Superkeukens helpen u graag!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *