Windsurfboard
Vrije tijd

Welke uitrusting heb je nodig om te windsurfen?

Ben jij van plan om te beginnen met windsurfen? Dan is het goed om te weten welke uitrusting je nodig hebt, voordat je van start gaat. Het hebben van de juiste spullen is namelijk essentieel voor het windsurfen. In dit artikel vertel ik precies welke spullen je nodig hebt om te windsurfen. Lees snel verder!

Windsurfboard

Één van de meest belangrijke onderdelen van de benodigde uitrusting voor windsurfen is uiteraard een windsurfboard. Het board is waar je op staat als je de golven trotseert. Een windsurfboard is verkrijgbaar in allerlei maten en verschillende gewichtsklassen. Het is namelijk belangrijk dat je board afstemt op wat jij precies wilt gaan doen tijdens het surfen. Zo heb je board voor beginners, maar ook board puur gericht op tricks.

Wetsuit

Om lekker te kunnen surfen (in Nederland) is een goed wetsuit onmisbaar. Een wetsuit zorgt dat je lichaam op temperatuur blijft door de warmte dicht tegen je lichaam aan te houden. Hoewel we in Nederland veel goede windsurfplekken hebben, zijn de weersomstandigheden qua temperatuur niet altijd ideaal. Om deze reden is een wetsuit essentieel.

Mast & giek

De mast en giek bevestig je op je windsurfboard. Waar de mast het board en zeil met elkaar verbindt, heb je de giek om mee te sturen. Zonder de mast en giek kun je geen zeil aan je board bevestigen en ook niet sturen. Om goed te kunnen sturen met de giek is wellicht wat oefening verreist, maar als je blijft oefenen zul je zien dat je dit redelijk snel onder de knie krijgt.

Zeil

Het zeil is nodig om de wind te vangen en zo snelheid op te bouwen en te sturen. Zonder zeil kun je net zo goed gaan regulier golfsurfen, echter kun je bij windsurfen meer variatie in je surfpatroon aanbrengen. Het zeil is bevestigd aan de mast en giek en is essentieel voor een goede windsurfprestatie.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *