Online shopping

3 redenen waarom ouderen een telefoon moeten aanschaffen

Er zijn miljoenen mensen in Nederland die in het bezit zijn van een telefoon. Toch is er een bevolkingsgroep aan wie er weinig telefoons worden verkocht. We hebben het in dit geval over de oudere bevolkingsgroep. Toch zou het handig zijn als ouderen ook zouden besluiten om een telefoon te kopen. Hier zijn dan ook erg veel redenen voor.

De senioren telefoon

Wanneer je ouder wordt, zul je steeds meer de hulp van anderen nodig hebben. Het is dan ook prettig als je makkelijk mensen kunt bereiken. Een telefoon kan hier positief aan bijdragen. Toch is het lastig om een geschikte telefoon te vinden voor ouderen. Zo hebben de meeste telefoons erg veel apps en kan dit voor ouderen erg onduidelijk zijn. Een senioren mobiel is hier de geschikte oplossing voor. Een senioren mobiel  beschikt over een aantal standaard functies. De senioren telefoons zitten makkelijk en  duidelijk in elkaar. Zo is het ook mogelijk om telefoon te kopen waarbij er foto’s aan nummers gevoegd kunnen worden. Zo weet elke senior snel de juiste persoon te bereiken.

De handigheid van een telefoon

Ouderen mensen zijn over het algemeen stukken vaker eenzaam. Dit komt onder andere omdat ze erg veel tijd hebben en weinig dagbesteding. Het is voor de meeste ouderen erg prettig om makkelijk contact op te kunnen nemen met familie en vrienden. Een seniorentelefoon is hier perfect voor geschikt. Zo kunnen ouderen op momenten van verveling makkelijk een bekende benaderen. Een kort telefoongesprek kan de dag van een ouder iemand al stukken beter maken.

Bij noodsituaties

Naast dat het erg prettig voor ouderen kan zijn om bekenden te bellen, kan het soms ook noodzakelijk zijn. Zo is het sommige situaties nodig om direct contact met iemand te kunnen leggen. Met behulp van een telefoon is dit stukken eenvoudiger. Wel is het dan belangrijk dat de oudere weet hoe hij of zij het toestel moet bedienen. Telefoons van tegenwoordig zitten vaak moeilijk in elkaar. Daarnaast zijn de standaard huistelefoons wel makkelijk maar ook niet ideaal. Een telefoon die wel zeer geschikt is voor ouderen is de hierboven genoemde senioren telefoon. Met behulp van een seniorentelefoon kunnen ouderen erg makkelijk kennissen/familie benaderen.

Op visite komen

Een andere reden waarom het erg prettig voor ouderen kan zijn om een telefoon te hebben, is wanneer er mensen op visite willen komen. Zo kan er vooraf gebeld worden en kan er samen een tijd afgesproken worden. Het is dan wel handig als de oudere weet hoe de telefoon werkt. Vaak loont het om samen met de desbetreffende persoon het menu van een telefoon door te nemen. Probeer dit wel zo basic mogelijk te houden. Voor de meeste ouderen is  het vervelend om erg veel te moeten onthouden. Houd het daarom simpel bij bellen en gebeld worden. Houd wel rekening met dat ouderen vaak minder goed kunnen lezen. Het is daarom aan te raden om een versie te kopen waarbij er foto’s te zien zijn. Zo kunnen ze daaraan gemakkelijk herkennen wie er belt en makkelijker iemand (terug) bellen.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *