mondkapje
Overig

Ffp2 mondkapjes kopen?

Het afgelopen half jaar is de vraag naar mondkapjes enorm toegenomen. Dit omdat het dragen van een mondkapje in veel landen verplicht is. Steeds meer mensen gaan ffp2 mondkapjes kopen. Ffp2 staat voor de bescherming classificatie van het mondkapje.

Zo heeft een ffp2 mondkapje een goede pasvorm en beschermt zo’n mondkapje tegen allerlei micro-organismen zoals bacteriën en virussen.  De pasvorm van een ffp2 mondkapje wordt onder andere veroorzaakt door het staal wat in het mondkapje verwerkt zit. Hierdoor zal zo’n mondkapje nauw aansluiten op je gezicht en kun je toch veilig gebruik maken van allerlei openbare ruimten.

Openbare ruimten

Er zijn verschillende openbare ruimten. Hierbij kun je denken aan musea, bioscopen, winkels, horecagelegenheden, sportscholen, etc. Daarnaast zijn de trein, de bus en de metro ook openbare ruimten. In deze laatstgenoemde openbare ruimten is het verplicht om een mondkapje te dragen. Dit om het besmettingsgevaar met betrekking tot een welbekend virus zo klein mogelijk te houden.

Het openbaar vervoer is immers in veel gevallen noodzakelijk vervoer. Denk bijvoorbeeld maar aan studenten die naar school moeten, personeel wat naar hun werk moet, etc. Om gebruik te kunnen maken van het openbaar vervoer, zal je bijvoorbeeld op zoek moeten naar een mondkapje ffp2 gecertificeerd. Mondkapjes ffp2 kun je in allerlei fysieke winkels kopen, maar je kunt deze mondkapjes ook online bestellen.

Mondkapjes online bestellen

Mondkapjes online bestellen kan op verschillende manieren. Zo kun je mondkapjes per stuk bestellen, maar ook in grote hoeveelheden tegelijkertijd. Veel mondkapjes tegelijkertijd bestellen kan een optie zijn op het moment dat je werkgever bent. Daarnaast zijn er ook allerlei verschillende mondkapjes verkrijgbaar. Je hebt vaak de keuze uit wegwerp mondkapjes, maar ook herbruikbare mondkapjes. Het voordeel van herbruikbare mondkapjes is dat deze beter zijn voor het milieu. Dit omdat je deze mondkapjes vaker dan één keer kunt gebruiken en misschien zelfs wel uit kunt wassen.

De wegwerp mondkapjes zijn vaak alleen in het wit of blauw verkrijgbaar. Wanneer je op zoek gaat naar herbruikbare mondkapjes, zal je merken dat er uit deze mondkapjes een ruimere keuze bestaat. Deze mondkapjes zijn namelijk verkrijgbaar in allerlei kleuren en met diverse prints. Tegenwoordig wordt een mondkapje niet meer alleen gezien als een persoonlijk beschermingsmiddel, maar ook steeds meer als mode accessoire.

Daarnaast zijn er op het internet allerlei tekeningen te vinden waarmee je eenvoudig zelf mondkapjes kunt maken op het moment dat je handig bent met een naaimachine. Zelfgemaakte mondkapjes worden regelmatig verkocht waarbij de opbrengst hiervan naar een goed doel gaat. Zo beschikken mensen over een mondkapje, maar is een willekeurig goed doel er eveneens mee geholpen.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *