gasgrill
Eten & drinken

Dé musthave: gasgrill

Er zijn een aantal dingen die je in het leven écht niet kunt missen. Eén van deze dingen? Een gasgrill! Want hoe kun je jouw tuinfeestjes nou echt perfect maken? Zo’n gasgrill is perfect voor zowel de zomer als de winter! 

Wat kun je ermee? 

Nou wat kun je er niét mee? Je kunt grillen, roosteren, braisen, bakken en nog veel meer. Een gasgrill is ideaal als je ervan houdt om heerlijk in je tuin te genieten en te eten. Je kunt met een gasgrill indirect of direct grillen. Bij het direct grillen kun je met een hoge temperatuur snel lekkere stukken vlees of groente bereiden. Bij het indirect grillen wordt de grill eerst voorverwarmd vergelijkbaar met een oven. Dit kookproces duurt iets langer, maar het zorgt voor een net zo lekker resultaat! 

Voordelen van een gasgrill 

Je denkt misschien, waarom zou ik een dure gasgrill aanschaffen als ik ook mijn standaard houtskool barbecue kan gebruiken? Nou, één van de grootste nadelen van een houtskool barbecue is dat deze veel voorbereiding vereisen. Een gasgrill druk je aan met een knop en je kunt lekker aan de slag. Daarnaast is het ook een stuk makkelijker schoon te houden dan een houtskool barbecue. Dit scheelt je ook weer veel tijd. Nog een groot voordeel is dat deze razendsnel op temperatuur komt en je dus binnen no time kunt genieten van jouw gegrilde vlees en groente. 

Waar op letten bij de aankoop? 

Als je eenmaal de beslissing hebt gemaakt om een gasgrill te kopen dan is het belangrijk om op een aantal punten te letten. Allereerst is waar wil je de grill plaatsen? En moet hij op een vaste plek staan of wil je hem makkelijk kunnen verplaatsen? Er zijn namelijk ook gasgrillen die verrijdbaar zijn. Belangrijk is om goed te kijken naar de plek in jouw tuin en of er een locatie is waar de grill stevig en stabiel kan staan. Een onstabiele locatie kan gevaarlijk zijn. 

Een gasgrill kan ook met veel extra’s komen zoals een zijbrander of een thermometer in de deksel. Een zijbrander is ideaal als je tegelijkertijd nog een bijgerecht wilt bereiden. Wel moet je de afweging maken of het wel waard is om een uitgebreide gasgrill aan te schaffen. Als je met weinig mensen altijd eet, dan is het misschien niet eens nodig. Bij een gasgrill zit ook een aantal branders. Hoe meer branders, hoe meer eten je tegelijk kunt bereiden. Dus als je met weinig mensen altijd eet, hoef je niet per se veel branders in je grill te hebben.

Wil je nog meer lezen over gasgrillen? Klik dan hier https://www.grill-news.de/gasgrill-mit-backburner/!

Dit vind je misschien ook leuk...

5 Reacties

 1. I think this is a real great blog post. Really thank you! Really Cool. Shena Mallory Britton

 2. Howdy! I simply would like to give you a big thumbs up for the great info you have here on this post. I am coming back to your web site for more soon. Ardath Byram Meras

 3. Well I sincerely liked studying it. This tip offered by you is very helpful for good planning. Pearla Ingelbert Kamillah

 4. says:

  I loved as much as you’ll receive carried out right here.

  The sketch is attractive, your authored material stylish.
  nonetheless, you command get got an shakiness over that you wish be delivering the following.
  unwell unquestionably come more formerly again since exactly the same nearly a lot
  often inside case you shield this hike.

 5. Oh my goodness! Incredible article dude! Thank you so much, However I am going through problems with your RSS. Candi Logan Nozicka

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.