Online shopping

Hoe kies ik de juiste schooltas? 3 tips!

Eens in de zoveel tijd is het weer tijd om een nieuwe schooltas aan te schaffen. Iedereen heeft hier andere voorkeuren in en iedereen loopt dus met een ander soort tas rond. In dit blog zijn 3 tips te vinden om een schooltas te vinden die perfect bij jou pas en waarmee je de lange schooldagen goed doorkomt. 

Het model van de schooltas kiezen

Ten eerste is het belangrijk om te kiezen wat voor een model tas je kiest. Ga je voor een rugtas, een schoudertas of een handtas? Over het algemeen wordt een rugtas het meest aangeraden, vooral wanneer je een veel boeken mee moet nemen naar school en daarbij ook nog een eindje moet fietsen voordat je op school bent. Het is beter voor je rug en houding om in die gevallen een rugtas te dragen in plaats van een schouder- of handtas. Wanneer je weinig boeken gebruikt en eigenlijk alleen maar op je laptop werkt, kan een schouder- of handtas ook ideaal zijn. Zo neem je geen grote rugzak mee voor alleen je laptop en broodtrommel. 

De inhoud van de schooltas

Het meest gekozen formaat voor een tas is tussen de 20 en de 30 liter. Hierin kun je je dagelijkse schoolspullen zoals boeken en je lunch goed in kwijt. Een maatje groter is tussen de 30 en 40 liter, voor het geval dat je school geen kluisjes biedt of je extra veel spullen mee moet nemen. Daarnaast moet je je nagaan wat je allemaal meeneemt op een dag: ook op basis hierop kun je een tas kopen. Ga je voor meerdere opbergvakken om je boeken en schrijfspullen van elkaar overzichtelijk te scheiden, of heb je een laptop mee en wil je een apart laptopvak zodat deze niet beschadigd? 

Kwaliteit en draagcomfort

Je wilt uiteraard niet dat je uitgekozen schooltas na een maand kapotgaat of dat hij snijdt aan je schouders. Kies daarom voor een schooltas met kwaliteit. Schooltassen met kwaliteit kun je over het algemeen vinden in tassenwinkels die ook erkende merken verkopen, zoals bij Talens. Zo weet je zeker dat je een schooltas hebt die je gehele schoolperiode meegaat en je er jarenlang plezier van hebt.

Dit vind je misschien ook leuk...