Vrije tijd

Wat te doen op boulevard Scheveningen?

De boulevard Scheveningen staat natuurlijk bekend om alle leuke activiteiten die je daar kunt doen. Als je er rondloopt in de zomer kan het bijna voelen als een soort kermis, zo veel mensen, attracties en ander vertier is er op de boulevard Scheveningen te vinden. Het is niet gek dat deze plek zoveel toeristen trekt, maar als je de plek niet kent is het misschien moeilijk om te kiezen tussen alle activiteiten op de boulevard Scheveningen. Dat het er te veel zijn om allemaal in één dag uit te voeren staat vast, maar hopelijk kun jij na het lezen van onderstaande tips iets makkelijker kiezen tussen alle activiteiten op de boulevard Scheveningen. 

De Scheveningen pier

De pier is natuurlijk een erg kenmerkend gebouw aan de boulevard Scheveningen. Omdat de pier door de jaren heen ontzettend veel functies heeft gehad en het ook vaak dicht is geweest kan het zijn dat je niet precies weet wat er tegenwoordig te doen is. Op de pier kun je ten eerste ontzettend veel dingen doen. Zo zit er een surfschool waar je surflessen kunt krijgen, dit kan tijdens een surfkamp of zelfs met naschoolse surflessen! Ook zit er een health lab op de pier, dit is een soort wellness centrum waar je massages kunt krijgen of lekker in de sauna kunt. 

Ook kleine kinderen kunnen zich een hele dag vermaken bij de play & bounce playground. Je kunt hier klimmen, in een speeltuin of naar een trampoline park. Hou je van hoogtes? Dan kun je het ook naar je zin hebben op de pier, je kunt hier namelijk bungy jumpen en in het reuzenrad! Naast deze activiteiten zijn er ook genoeg barretjes en restaurants waar je wat kunt eten, drinken of zelfs hotels waar je luxe kunt overnachten. 

Beelden aan zee

Vanaf de boulevard Scheveningen kun je de beelden van het museum beelden aan zee al op het strand zien staan. Beelden aan zee is een bekend museum aan de boulevard scheveningen en is het enige museum in Nederland dat uitsluitend beeldhouwkunst tentoonstelt. Alle beelden die te zien zijn zijn modern en gemaakt door zowel nationale en internationale beeldhouwers. Een veel terugkerend onderwerp bij de beelden in het museum beelden aan zee zijn mensen. Veel kunstenaars spelen met zowel het innerlijk als het uiterlijk van de mens in hun beelden. Om het museum zelf te bezoeken moet je een kaartje kopen, maar de beelden die op het strand staan kun je al vanaf boulevard Scheveningen bekijken. 

Boulevard Scheveningen: Sea Life

Als je wel eens over de boulevard Scheveningen hebt gelopen, is Sea Life je vast niet ontgaan. Dit is een ontzettend groot aquarium met wel meer dan 4000 dieren in 45 aquaria! Het is niet alleen een leuk uitje voor kinderen, maar ook volwassenen kijken hier hun ogen uit. De dieren verschillen van klein tot groot, zo kun je kijken naar kwallen en vissen, maar ook naar pinguïns en otters. Ook als schoolreisje is een bezoekje aan Sea Life een aanrader.

Dit vind je misschien ook leuk...