Eten & drinken

Gezellig uit eten kan je leven veranderen

Gezellig eten met vrienden, familie, je partner of je gezin is een belangrijke vorm van samenzijn. Sterker nog, uit eten gaan kan je leven helemaal veranderen! Daar kan ik je alles over vertellen. En dat ga ik nu doen ook.

Diner met de hele familie

Eens per jaar gaan wij uit eten met de hele familie, puur omdat het gezellig is en we dat vroeger altijd deden op de verjaardag van mijn pake (opa). Nu is hij al een paar jaar niet meer onder ons, maar willen we de traditie wel graag in leven houden. Zo gingen we ook in 2019 met de hele fam naar een gezellig restaurant Groningen. Een gezellige avond met veel grappen en grollen, met daarnaast natuurlijk een heerlijke maaltijd. Maar voor mij gebeurde er dit keer meer op deze, naar later zou blijken, onvergetelijke avond. Eén van de serveersters die daar rondliep zag ik namelijk wel zitten.

Owjee hoe ga ik dit aanpakken?

Aangezien de aantrekkelijke dame in kwestie nog de hele avond aan het werk was, kon ik haar niet op de man – vrouw in dit geval – aanspreken. Maar van niks doen zou ik de rest van mijn leven spijt krijgen! Dus ik verzamelde al mijn moed, schreef mijn nummer op een servetje… en toen moest ik die natuurlijk aan haar gaan geven. Wanneer is het goede moment? Ik wist het niet, ik wilde het niet meteen doen. Na lang wachten durfde ik het toen we bijna weg gingen. Ik zag dat ze achter de bar stond, dus ik stond op, liep naar haar toe en gaf haar het servetje met mijn nummer. Oké, wat nu? Blijven staan was ook zo raar. Dus ik ben vervolgens doorgelopen naar de wc en keek achterom. Op dat moment zag ik dat ze net doorhad dat ik mijn nummer speciaal voor haar had achtergelaten.

Diezelfde avond kreeg ik nog een appje van haar en twee dagen later hadden we onze eerste date. Zo zie je maar dat een avond gezellig uit eten met je familie kan leiden tot veel meer. Want we zijn ondertussen nog steeds samen!

Moraal van dit verhaal? Laat geen kansen liggen.

Dit vind je misschien ook leuk...