Huis & tuin

Inspiratie nodig voor je toiletruimte?

Wanneer je denkt aan verbouwen in huis zal je niet erg snel denken aan de toiletruimte in huis. Het zal niet de meest interessante ruimte voor je zijn. Wc ruimtes zijn vaak de kleinste ruimtes in huis, je bent er niet heel vaak en je kan er geen leuke activiteiten doen zoals koken of tv kijken. Daarom kijken we vaak over deze ruimte heen. Maar ook het verbouwen van de wc ruimte kan leuk en interessant zijn! De wc ruimte is eigenlijk een visitekaartje voor je huis. Buiten de woonkamer zal dit een van de weinige ruimtes zijn waar je bezoek komt. Ook zijn er heel veel opties voor de wc ruimte. Toilet inspiratie kan op internet en in de winkels op gedaan worden.

Wat valt er te kiezen?

Bij de toiletruimte wordt niet snel gedacht aan creatieve of leuke opties voor de inrichting of het verbouwen. Toch is niets minder waar. Denk maar aan de hoeveelheid tegels die er zijn. Deze zijn te krijgen in allerlei kleuren, patronen en materialen. Er kan met tegels eindeloos gecombineerd worden. De tegels zullen ook voor een groot deel het uiterlijk van de ruimte bepalen. Ook in toiletten en toilet deksels is erg veel keuze. De wc kan tegenwoordig ook in aparte kleuren gekocht worden, net zoals de wc deksel. Er zijn bijvoorbeeld deksels met afbeeldingen of thema’s. De wasbak kan ook vaak in deze kleuren gekocht worden, bijpassend bij de wc. In de wc ruimte kunnen ook verschillende wandkastjes, spiegels of andere dingen aan de wand gehangen worden. 

Inspiratie opdoen, kan overal

Misschien denk je bij de wc ruimte wel aan de standaard witte wc met witte tegels, maar dit hoeft tegenwoordig niet meer. Laat je inspireren, er is veel wc inspiratie te vinden. Op internet zijn duizenden resultaten te vinden, van mensen die hun ontwerp en ruimte delen. Hier zal je vaak al heel veel inspiratie op kunnen doen. Ook op social media zijn er verschillende groepen waar woon ideeën worden gedeeld. Niet alleen kan je hier inspiratie op doen, je kan ook hulp vragen aan de leden van deze groepen. Dan geven ze je tips en sturen je handige links door. In de woon en meubelwinkels kan je ook veel inspiratie op doen. Je ziet hier de voorbeelden in de winkel en kan alle meubels fysiek bekijken. Er zijn tegenwoordig zelfs programma’s waarmee je online een ruimte in kan richten. Zo kan je al zien hoe het eruit komt te zien.

De mooiste en beste materialen en meubels kopen

Het kopen van de materialen en meubels is niet erg lastig. De meeste materialen of meubels zal je in de winkel kunnen kopen. Bij de bouwmarkt of een meubelzaak zal je veel kunnen vinden om jouw droom wc ruimte te maken. Natuurlijk kan je ook via internet verschillende dingen kopen. Het aanbod op internet is groot en je kan soms speciale dingen vinden. Dit is erg handig wanneer je bijvoorbeeld een thema aanhoudt of een speciaal ontwerp. Je kan ook zelf dingen maken of ontwerpen. Denk bijvoorbeeld aan het maken van een spiegel met spiegelrand, schilderijen, beeldjes of andere dingen die passen in een wc ruimte. Zelfs de wandkastjes kan je zelf maken als je dat leuk vind.

Dit vind je misschien ook leuk...