Beauty & mode

Waarom kiezen voor een bovenooglidcorrectie?

Steeds meer mensen kiezen voor een bovenooglidcorrectie. Tijdens een bovenooglidcorrectie wordt er overtollige huid en vet verwijderd, waardoor je een uitgeruste, frisse uitstraling krijgt. Veel mensen kiezen hiervoor omdat met de jaren je huid steeds meer gaat hangen. Ook kan het zijn dat je een bovenooglidcorrectie doet omdat je fysieke hinder ervaart van zware oogleden. Dit kan storend zijn in je dagelijkse beslommeringen. Ook kun je in veel gevallen een vergoeding aanvragen bij je verzekering als je een bovenooglidcorrectie wilt vanwege een medische reden. 

Een bovenooglidcorrectie kiezen vanwege een cosmetische reden

Mis jij je jeugdige uitstraling van vroeger ook? Met de jaren zakken je oogleden steeds meer. Dit leidt ertoe dat je uitstraling steeds minder fris en jeugdig is. Ook lijkt het soms alsof je er moe uitziet of een slechte nachtrust hebt gehad. Veel mensen vinden dit vervelend, omdat ze er niet meer zo uitzien als ze zich van binnen voelen. Hiernaast kan het ook tot complicaties leiden in je sociale leven of op de werkvloer. Want, als je altijd een vermoeide uitstraling hebt, laat je niet de beste indruk achter. Daarom biedt een bovenooglidcorrectie een uitkomst. Met deze relatief simpele ingreep zie je er weer net zo fris en uitgerust uit als vroeger.

Medische overwegingen voor een bovenooglidcorrectie. 

Naast de cosmetische motieven om een bovenooglidcorrectie te nemen kun je ook een bovenooglidcorrectie nemen omdat je fysieke hinder ervaart door hangende oogleden. De meest voorkomende klachten die men ervaart van hangende en zware oogleden zijn een vermindert gezichtsveld, hoofdpijn en een geïrriteerde huid en eczeem. 

Vermindert gezichtsveld 

Voordat je oogleden zwaarder worden naarmate je ouder wordt, kan het zo zijn dat je zicht verkleind wordt. Dit komt doordat de onderste punt van je oogleden over je pupil heen hangen als je ontspannen kijkt. Als je oogleden meer dan 1 mm over het centrum van je pupil hangen, kom je in aanmerking voor een vergoeding van je bovenooglidcorrectie. 

Hoofdpijn en migraine 

Doordat je meer moeite moet doen om je oogleden op te tillen, loop je een verhoogt risico op migraine en hoofdpijn. Dit komt doordat je de spiertjes in je bovenooglid meer moet aanspannen waardoor er meer druk op je hoofd komt te staan. Een bovenooglidcorrectie biedt een oplossing. 

Het ontstaan van eczeem 

Doordat je bovenoogleden zwaarder zijn, worden je ogen droger en meer moe. Hierdoor wrijf je vaker in je ogen en raakt de huid om je ogen heen sneller geïrriteerd. In sommige gevallen kan veel eczeem ontstaan doordat je huid steeds prikkelbaarder wordt. Als je last hebt van geïrriteerde ogen kun je ook moeilijker contactlenzen dragen. 

De kosten van een bovenooglidcorrectie 

De kosten van een bovenooglidcorrectie zijn ongeveer 875 euro voor beide correcties. Als je voldoet aan de voorwaarden kan het bedrag van je consultgesprek, de ingreep en de nazorg vergoed worden door je verzekering. Wel is het essentieel dat je kunt aantonen dat het niet om een cosmetische, maar om een medische ingreep gaat. Vraag hier meer informatie over bij je dokter.

Laat je altijd goed informeren over het herstelprocess bij ooglidcorrecties.

Dit vind je misschien ook leuk...