Huis & tuin

Wil jij zo snel mogelijk je meterkast vervangen hebben?

Een meterkast is een hele belangrijke kast in je huis. Misschien is het wel de belangrijkste kast. Er zitten heel wat belangrijke aansluitingen en meters in. ook zit de groepenkast erin. Dit is het energie verdeelsysteem van je huis. Dit is essentieel om te hebben. Het zorgt ervoor dat je veilig gebruik kunt maken van stroom. In de meterkast zitten belangrijke aansluitingen en meters zoals de water, gas en elektriciteitsaansluiting. De telefoonleiding zit er ook in samen met meters zoals de gasmeter. Als je de installatiekast zo snel mogelijk wilt laten vervangen kan  je meterkastvervangennu.nl inschakelen. 

Waarom de meterkast vervangen

Het is belangrijk om de meterkast te vervangen wanneer het niet meer voldoet aan de tegenwoordige regelgeving. Dit is meestal zo bij de oudere installatiekasten. Je vind ze meestal in wat oudere woningen. Het moet dan worden vervangen zodat het weer helemaal veilig wordt gemaakt. Als het is verouderd is het namelijk niet meer zo veilig. Dat is de reden dat het vervangen moet worden. Het is wel belangrijk dat het op de juiste manier wordt vervangen. Als het op een verkeerde manier gedaan wordt zal het niet goed functioneren. Je zult dan binnen de kortste keren weer hulp nodig hebben. Laat het daarom doen door een professionele monteur.

Aan welke richtlijnen moet de meterkast voldoen?

Er zijn een aantal richtlijnen waar de installatiekast aan moet voldoen. De installatiekast mag zich op een maximale afstand van 3 meter vanaf de deur bevinden. Er zijn ook afmetingen waaraan voldaan moet worden. Je moet je houden aan 240 x 75 x 31 cm. Dat is een volgorde van H x B x D. Alle eisen waar je aan moet voldoen staan in de NEN 2768-norm. Hierin zul je eisen over de indeling, afmeting en binnenafmetingen vinden. Als alles aan de richtlijnen voldoet is het helemaal veilig.

Dit vind je misschien ook leuk...