Heb jij weleens gehoord van SEO?
Overig

Heb jij weleens gehoord van SEO?

Als je er wel eens van hebt gehoord, kan het zijn dat je al een idee hebt in welke richting je het moet zoeken. Als je dat toevalligerwijs niet weet of het wel kent, maar toch meer informatie erover wil, ben je hier op de juiste plaats. Hier zal eerst worden begonnen met de basisdefinitie van het woord en vervolgens zal er verder in worden gegaan op de praktijktoepassingen hiervan en hoe dit wordt ingevuld. Op deze manier kan er een goed beeld voor je worden geschetst van het hoe en wat.

Definitie

Als je weleens van SEO hebt gehoord, kan het zijn dat je dit in de context van seo uitbesteden hebt gehoord.Dat is begrijpelijk, aangezien dit een van de dingen is die vrijwel alleen maar worden uitbesteed. Maar goed, zoals gezegd, is het belangrijk om eerst te weten wat de definitie van het woord is. Zo is het allereerst een Engelse afkorting en hoewel deze veel lijkt op CEO, heeft deze hier niets mee te maken. SEO staat namelijk voor Search Engine Optimization, wat in feite niets anders betekent dan zoekmachine optimalisatie. Wat dat precies inhoudt, lees je hieronder.

Zoekmachine optimalisatie

Zoekmachine optimalisatie heeft niet echt iets te maken met het optimaliseren van de zoekmachine, dus het is eigenlijk een vrij misleidende term. De optimalisatie gaat eerder over de vindbaarheid. Wat hiermee wordt bedoeld is dat hier door allerlei technieken ervoor wordt gezorgd dat een bedrijf of merk makkelijker te vinden is als je naar de producten of diensten van dit bedrijf zoekt, dat doen social media marketing agencies. Zo is het bijvoorbeeld gebruikelijk dat als je een klusjesbedrijf hebt, je met keywords werkt als “snelle klusjesman Amsterdam”. Je probeert dit dus zo specifiek mogelijk te doen om het resultaat zo goed mogelijk af te stemmen op je doelgroep.

Wie gebruikt het?

Er zijn eigenlijk geen specifieke groepen die wel en niet doen aan SEO. Zo kan een kleine bakker uit de buurt ervoor kiezen om dit in te zetten, terwijl een gigantisch bedrijf dit vaak ook gewoon inzet. Het is dus allemaal bedoeld om de vindbaarheid van bedrijven en merken te vergroten. De reden hiervoor is simpel: mensen zoeken vaak op zoekmachines naar hetgeen dat ze nodig hebben. Heeft iemand bijvoorbeeld nieuwe eetkamerstoelen nodig, dan is de eerste handeling vaak het openen van internet en zoeken naar eetkamerstoelen gecombineerd met andere termen. Een bureau als GMU Google Partners weet precies hoe dit zit.

Hoe zet je dit in?

Op het moment dat je hier zelf gebruik van wil maken, is het vooral een kwestie van keuze. Je moet hierbij kiezen of je dit zelf doet of je het toch laat uitbesteden aan bijvoorbeeld. een Google Ads Specialist. Dit is iemand die precies weet hoe het hele systeem van Google in elkaar zit en op allerlei verschillende manier weet in te spelen op de algoritmes en hierbij de vindbaarheid te vergroten. Over het algemeen gebeurt dit door het schrijven van blogs of teksten en hierin links en keywords te verwerken die van toepassing zijn. Dit zorgt voor meer links naar je website, wat deze in de ogen van het systeem populair maakt.

Dit vind je misschien ook leuk...