Vrije tijd

De impact van automatisering op werkgelegenheid

Er is weinig overeenstemming tussen experts over hoe groot de impact van automatisering op de werkgelegenheid in de nabije toekomst zal zijn.

Terwijl sommigen vrezen dat veel banen verloren zullen gaan, vooral die van de jongste, oudste en laagopgeleide werknemers, beweren anderen dat automatisering nieuwe banen zal creëren en de kloof zal dichten.

Maar nu nieuwe technologieën en automatisering al in opkomst zijn, lijken er veel voordelen te zijn voor zowel de werknemers als de bedrijven – van het verbeteren van de werknemerservaring aan de ene kant tot het verhogen van de efficiëntie van bedrijven aan de andere kant. Werknemers werven kan je bij Paarsrecruitment.nl.

Niet alle ondernemers en managers zijn technisch onderlegd. In dit artikel leest u hoe en waarom u automatisering in uw bedrijfsvoering moet omarmen om de betrokkenheid van uw medewerkers te vergroten en uw bedrijf naar een hoger niveau te tillen.

Workflow automatiseren

Het automatiseren van de workflow van een bedrijf is een van de eerste gebieden waar we aan denken bij het bespreken van de impact van automatisering op de werkgelegenheid.

Automatisering functioneert door het bestaande handmatige proces te herzien en de voorwaarden te identificeren die de volgende acties bepalen. Vervolgens benoemt het een reeks op regels gebaseerde logische controles om beslissingen te nemen en uit te voeren, waarbij de operatie automatisch wordt gestroomlijnd, waardoor het hele proces snel en nauwkeurig wordt.

Het voorraadbeheer van een bedrijf kan bijvoorbeeld een handmatig proces omvatten: een medewerker controleert elke dag de voorraad, identificeert artikelen die bijna op zijn en plaatst vervolgens een bestelling om de voorraad aan te vullen. Workflowautomatisering in gemoderniseerde IoT-bedrijven kan het hele proces stroomlijnen door voorraadniveaus te controleren en te bevestigen en benodigdheden opnieuw te bestellen zonder tussenkomst van voorraadcontrollers.

Hetzelfde principe geldt voor andere workflows die verschillende sets tools gebruiken. In marketing kunnen e-mailcampagnes bijvoorbeeld met een enkele klik worden uitgevoerd, met veel hogere efficiëntie met behulp van e-mailautomatiseringsclients. Als het gaat om klantenservice, kunnen AI-aangedreven automatiseringstools de meest voorkomende vragen van klanten beantwoorden, en de complexe overlaten aan klantenservicemedewerkers.

In alle gevallen bevrijdt automatisering de tijd van werknemers van ondergeschikte taken en repetitieve taken. Tegelijkertijd stelt het hen in staat zich te concentreren op andere bedrijfskritieke kwesties, waardoor de productiviteit van het bedrijf wordt verbeterd.

Onboarding van nieuwe huren

Onboarding van medewerkers kan de prestaties van een bedrijf aanzienlijk verbeteren. Het verhoogt de betrokkenheid en retentie van medewerkers, verlaagt de operationele kosten en helpt fouten te elimineren.

Hoewel het voor een bedrijf onmogelijk is om het onboardingproces volledig te automatiseren, aangezien sommige essentiële procedures de aanwezigheid van een HR-teamlid vereisen, kunnen veel taken gemakkelijk worden gestroomlijnd.

Met behulp van automatiseringssoftware kunnen bedrijven de onboarding al op de eerste dag starten en nieuwe medewerkers net op tijd voorzien van alle essentiële bestanden, wachtwoorden en sleutels.

Met de juiste set automatiseringstools kunnen bedrijven nu eenvoudig essentiële kennis delen en de leerverbetering van nieuwe medewerkers controleren. Meestal kost het veel tijd voor HR-professionals om het begrip van nieuwe werknemers van de bedrijfsprocessen en complexe gevallen te testen. In plaats daarvan kunnen ze automatiseringstools gebruiken, de enquête verzenden en automatisch de resultaten van elk lid ontvangen. Zo kunnen ze snel de nieuwe medewerkers identificeren die wel wat extra ondersteuning kunnen gebruiken.

Opleiding van de werknemers

Met behulp van automatiseringstools kunnen bedrijven nu effectieve opleidingsopties bieden, niet alleen voor nieuwkomers, maar ook voor andere werknemers die een deel van hun vaardigheden moeten verbeteren.

Werknemers zullen het meest effectief zijn en waarschijnlijk de vooraf gedefinieerde doelen bereiken als ze bekwaam en ervaren genoeg zijn om hun taken uit te voeren.

Soms krijgen medewerkers echter taken toegewezen vanwege hun beschikbaarheid in plaats van expertise en ervaring. Tenzij ze goed zijn opgeleid, kunnen ze in bepaalde situaties het hele project in gevaar brengen. Bedrijven kunnen dit risico minimaliseren door te beslissen over een aantal kernvaardigheden die werknemers moeten hebben om de werklast uit te voeren.

Automatiseringstools, zoals door AI aangedreven chatbots voor medewerkers, kunnen worden gebruikt om de vaardigheden van medewerkers te testen en te verbeteren. Ze kunnen proactiever en vaker contact opnemen met werknemers, feedback geven over hun vaardigheidstraining, prestaties en beleid en helpen bij het verbeteren van virtuele samenwerking.

Werving en aanwerving

Verschillende tools op basis van automatisering, kunstmatige intelligentie en vergelijkbare technologieën kunnen bedrijven helpen hun wervings- en wervingsprocessen te stroomlijnen en te verbeteren.

Door specifieke taken te automatiseren, kunnen HR-professionals betere beslissingen nemen over het aannemen van personeel. Tegelijkertijd besparen deze tools hun tijd en energie voor het uitvoeren van essentiëlere taken dan het doorzoeken van een stapel documenten.

AI-aangedreven automatiseringstools kunnen bijvoorbeeld onmiddellijk duizenden sollicitanten en hun documentatie screenen en analyseren en bepalen of de kandidaten overeenkomen met de vereiste vaardigheden en ervaring.

Bovendien kunnen AI-aangedreven chatbots sollicitanten voorzien van de laatste updates, feedback en suggesties, waardoor ze gedurende het hele proces betrokken blijven.

Bovendien kunnen AI-aangedreven chatbots sollicitanten voorzien van de laatste updates, feedback en suggesties, waardoor ze betrokken blijven tijdens het hele selectieproces. Hoewel ze de middelen van uw HR-team besparen, kunnen deze tools de ervaring van de kandidaten aanzienlijk verbeteren en voorkomen dat ze karnen.

Gerichte vacatures

Gerichte vacatures zijn een ander essentieel onderdeel van het wervingsproces.

Om de ideale kandidaten voor werk aan te trekken, moeten bedrijven goed gemaakte, nauwkeurig op maat gemaakte advertenties aanbieden. Om dit doel te bereiken, moeten ze de juiste trefwoorden, functiebeschrijvingen en details gebruiken, zodat deze carrièrekans relevant lijkt voor de potentiële kandidaten.

Gelukkig kunnen tools als Fetcher of Textio bedrijven helpen om een ​​deel van dit proces te automatiseren. Met behulp van dergelijke tools kunnen ze een perfecte vacature maken die past bij de behoeften van de ideale kandidaat en precies het soort talent aantrekt dat ze nodig hebben.

Het implementeren van nieuwe technologie en automatisering in de dagelijkse bedrijfsvoering is het begin van een nieuw tijdperk. Door automatisering in uw dagelijkse bedrijfsprocessen te gebruiken, kunt u de betrokkenheid van uw medewerkers vergroten en de efficiëntie van uw bedrijf verbeteren.

Dit vind je misschien ook leuk...