tellusyourstory.eu
Online shopping

Zijn visitekaartjes nog effectief in een digitale wereld?

Visitekaartjes kunnen hopeloos ouderwets lijken, nu alles digitaal en daarmee razendsnel gaat. Een papieren kaartje lijkt dan overbodig of zelfs ineffectief. Je kan immers het idee wekken dat je nog in een stenen tijdperk leeft. Maar daar vergis je je dan in. Het is waar dat visitekaartjes niet meer zo populair zijn als vroeger. De digitale wereld heeft hun functie op een bepaalde manier verminderd. Met een standaard in te stellen afsluiting in je zakelijke mails, staan je gegevens altijd onder al je berichten. Maar daar staat tegenover dat het visitekaartje iets heeft wat een mail nooit kan vervangen: het is fysiek. In deze blog leer je waarom visitekaartjes drukken nog steeds effectief kan zijn.

De nieuwe meerwaarde 

Een website kan er nog zo gelikt uitzien, met allerlei persoonlijke opmaak, een visitekaartje kan worden vastgehouden. Dat kan je van websites e-mails, zakelijke connecties op LinkedIn en al die andere digitale manieren van zakelijk communiceren niet zeggen.  Op zichzelf is het vasthouden van een persoonlijk bedrijfspapiertje niet zo spannend, maar bedenk eens wat er aan vooraf moet gaan: Je gaat meestal bij iemand op een kantoor langs, gaat met degene in gesprek en leert elkaar en elkaars bedrijf beter kennen. Met andere woorden: er is persoonlijk contact, echte kennismaking wat aan deze ouderwets ogende manier van contact informatie uitwisselen vooraf moet gaan. 

Een echt visitekaartje afgeven
Als je een papieren visitekaartje afgeeft, geeft er ook echt een. Zowel letterlijk als figuurlijk. En in die figuurlijke zin van het woord zit de meerwaarde: je kan een persoonlijke indruk achterlaten. Dan weten de mensen wie je bent, hebben ze een gezicht bij de naam als ze later moeten bedenken wie ze gesproken hebben. Dat werkt in je voordeel. Want zeg nou zelf: aan wie zou jij een klus eerder uitbesteden: aan een anonieme naam onder de zoveelste e-mail of aan iemand die je al ontmoet hebt en door het – hopelijk prettige- contact al weet wat je aan diegene hebt?  Schrijf deze mogelijkheid voor het uitwisselen van contact dus vooral niet te snel uit: het zou zomaar eens veel meer kunnen opleveren dan je er in eerste instantie van zou verwachten. 

Dit vind je misschien ook leuk...