Tellusyourstory Wine
Geen categorie

Zo maak je een echt zomerse lunch

Een lekkere, zomerse lunch: het hoeft niet veel moeite te kosten, maar is wel bijzonder goed voor je humeur. Zeker als de zomervakantie nog even op zich laat wachten, maar je toch al echt dat zonnige, zomerse gevoel een beetje op wilt doen. Er is gelukkig niet veel voor nodig om zo’n zomerse lunch tot een succes te maken.

Kies voor kleur

Als je aan de zomer denkt, dan denk je aan kleur. Doordat de zon meer schijnt, ziet de wereld er al snel kleurrijker uit dan in de winter. Planten zijn groen, bloemen staan in bloei, mensen dragen kleurrijke kleding. Om vrolijk van te worden!

Laat dat vrolijke gevoel ook terugkeren in je lunch, door ook daarin voor lekker veel kleur te kiezen. Lekker veel fruit dus, dat van nature al vrolijke kleuren heeft. Snijd het alvast in stukjes en maak er vrolijke fruitsalades van, dat eet ook nog eens extra lekker. Als je verschillende soorten fruit, ieder in andere kleuren, met elkaar mengt, wordt het resultaat extra feestelijk om te zien.

Ook in je andere gerechten kun je natuurlijk lekker veel kleur gebruiken. Wraps zijn bijvoorbeeld makkelijk om te maken, en kunnen erg kleurrijk zijn. Denk aan vulling met bijvoorbeeld verschillende kleuren paprika, maïs en sla, of lekkere salsa of guacamole voor erbij. Extra vrolijk wordt het als je kiest voor gekleurde wraps, bijvoorbeeld groentewraps. Dat wordt helemaal een explosie van kleur!

Een wijntje mag niet ontbreken

Bij een zomerse lunch hoort natuurlijk een zomers drankje. Wat lekkere wijn kopen is altijd een goed idee, en dan zeker de gekoelde soorten. Een fruitige rose wijn past prima bij de meeste gerechten, en drinkt heerlijk weg. Zorg wel dat hij gekoeld blijft, want dan is hij natuurlijk het allerlekkerst. Neem hem mee in je koelbox of zorg voor een wijnkoeler, dan weet je zeker dat de fles goed op temperatuur blijft, en tot de laatste slok lekker fris is.

Zoek een zonnige locatie

Bij een zomerse lunch hoort natuurlijk een zonnige locatie die daar goed bij past. Dat kan gewoon je eigen achtertuin zijn, die je extra feestelijk hebt aangekleed. Van je lunch een picknick maken is echter ook erg leuk. Zoek een mooi park uit, leg er een gezellig kleed neer en geniet van alles dat je hebt bereid. Grote kans dat je, zeker in het weekend, mensen tegen zal komen die precies hetzelfde plan hadden, want dit soort zomerse picknicks is behoorlijk populair. Leuk om daar gezellig met zijn allen van te genieten!

Dit vind je misschien ook leuk...