Zo kies je het juiste rouwboeket uit 
Geen categorie

Zo kies je het juiste rouwboeket uit 

De laatste groet aan een dierbare en om nabestaanden een hart onder de riem te steken, is het schenken van rouwboeket. Maar welke keuze moeten je maken in het soort bloemen en de kleur van de bloemen? De keuze hangt vaak af van de wens van de overledene en het boeket kan gegeven worden in combinatie met een rouwlint. Het is een pijnlijke gebeurtenis en het zorgvuldig uitkiezen van een uitvaartboeket is belangrijk.  

Welke bloem kies je voor jouw rouwboeket? 

Er zijn verschillende bloemen die je kunt plaatsen in een uitvaartboeket. Zo zijn er gemini’s, lelies, rozen en anjers die verwerkt kunnen worden in het boeket. Maar hoe weet je welke bloem je moet kiezen en wat is de betekenis van de bloem als je die verwerkt? 

Rozen

De roos is een van populairste keuzes als het gaat om een uitvaartboeket vanwege hun elegante en rustige uitstraling. 

Lelies

De lelie is een prachtige grote bloem die te verkrijgen is in verschillende kleuren. De lelie heeft een mooie symboliek en vertegenwoordigd beminnelijkheid, zuiverheid, vertrouwen en vergankelijkheid. De pure en serene uitstraling maakt deze bloem geschikt voor gebruik in een rouwboeket. 

Germini

De germini is een simpele bloem met veel schoonheid. Het voordeel is dat dit type lang mooi blijft en zijn eigen betekenis heeft. Vaak verwijzen deze bloemen vanwege hun oorsprong in het Victoriaanse tijdperk naar vrolijkheid. Ondanks dat een rouwproces geen vrolijkheid op zichzelf is moet het leven wel gevierd worden. 

Anjers

De anjer staat voor gedistingeerdheid en liefde. De letterlijke vertaling vanuit het Latijn is bloemen van de goden. Dit type bloem heeft ook een lange houdbaarheid waardoor ze voor een rouwboeket uitermate geschikt zijn. 

Alstroemeria

De alstroemeria bestaat altijd uit 3 x 3 bloembladen. Elk bloemblad heeft zijn eigen betekenis en zij staan voor medeleven, geduld en daadkracht. Samengenomen staat de alstroemeria voor langdurige vriendschap en kan door zijn veelvuldige betekenis in een uitvaartboeket verwerkt worden. 

Welke kleur kies je voor het uitvaartboeket?
Afhankelijk van de wens van de overledene kun je ervoor kiezen om een bepaalde kleur in het rouwboeket te verwerken. Zo zijn de witte rozen een goede keuze voor de nabestaanden. Is het boeket gericht aan de overledene dan is de lievelingskleur van de overledene de beste keuze van de roos met uitzondering van de rode roos. 

Als je gaat voor een lelie kun je gaan voor witte, rode of de Turkse lelie. Deze kleuren in combinatie met het type bloem ondersteunen het rouwproces en eren de overledene. 

Als je voor de germini gaat in het verwerken van het boeket dan zijn deze in alle kleuren van de regenboog te koop. Ook bij deze bloem geldt dat dat de kleur gekozen kan worden op basis van de lievelingskleur van de overledene. 

Een rouwboeket kan je dus laten samenstellen op basis van verschillende kleuren en bloemen. Het is afhankelijk van wat je wilt uitspreken als boodschap en wat de lievelingskleur van de overledene is. Voel je dus vrij om op basis van je eigen gevoel en boodschap de keuze te maken voor het uitvaartboeket. 

Dit vind je misschien ook leuk...