Eten & drinken

Mijn eerste bierbrouw pakket – Ervaring

Wanneer je voor het eerst je eigen biertje gaat brouwen, dan is dat natuurlijk ontzettend spannend. Je weet niet wat je te wachten staat en hoe lang of het allemaal gaat duren. Om je een idee te geven hoe het allemaal gaat, hebben we een ervaring voor je, van iemand die het voor de eerste keer heeft gedaan. Aangezien we het ons best kunnen voorstellen dat je het idee hebt dat het allemaal ontzettend complex is, hebben we het volledig voor je uitgewerkt. Op deze manier willen we je een idee geven hoe het werkt en wat je er allemaal voor nodig hebt.

De eerste stap

Voordat je kunt beginnen met het brouwen van bier, heb je natuurlijk allerlei verschillende ingrediënten nodig. Omdat je vaak niet direct weet welk biertje je wilt, doe je er verstandig aan om je hier eerst in te verdiepen. Zo kun je kiezen uit een IPA, dubbel of een tripel. Kortom, keuze genoeg! Op we website van Wortbrouwer kun je kiezen uit allerlei verschillende pakketten met bier. Dit pakket bevat alle ingrediënten die jij nodig hebt voor het brouwen van jouw favoriete biertje. Dus weet jij wat je lekker vindt, dan is het zaak om deze zo snel mogelijk te bestellen.

Het brouwen

Heb jij je bierbrouw pakket in huis, dan kun je aan de slag met het brouwen van je bier. Het enige wat je naast dit pakket nog nodig hebt, dat is een grote pan. Deze pan hebben we nodig om in te kunnen brouwen en heeft een inhoud nodig van zo ongeveer 6 liter. Uit dit pakket haal je namelijk gemiddeld zo’n 5 a 6 liter bier, dus een pan die groot genoeg is, is dan wel zo gemakkelijk. Zorg er daarnaast voor dat de pan goed schoon is en is dit niet het geval, maak hem dan schoon. Pas wel op met teveel zeep, aangezien dit nadelig kan werken voor de uiteindelijk smaak van je bier. Verstandiger is om hem om te spoelen met warm water.

Wanneer is het bier klaar

Wanneer je bent begonnen met brouwen, dan is het logisch dat je zo snel mogelijk wilt genieten van je eigen biertje. Toch moet je nog even geduld hebben. Het brouwen van bier duurt namelijk gemiddeld zo’n 2 tot 4 weken, afhankelijk van welke biersoort je hebt gekozen. Dit komt doordat het bier moet gisten, waardoor het dus de tijd nodig heeft om volledig op smaak te kunnen komen.

Dit vind je misschien ook leuk...