Hoe kies ik de juiste leesbril?
Geen categorie

Hoe kies ik de juiste leesbril?

Het kan moeilijk zijn om de perfecte leesbril uit te zoeken, vooral als je niet weet waar je op moet letten. Hier zijn een paar tips om het proces bij het kiezen uit verschillende soorten leesbrillen een beetje gemakkelijker te maken.

  1. Type lens

Ten eerste, bedenk welk type lenzen je nodig hebt. Als je een bril op sterkte draagt, kan je optometrist je waarschijnlijk een leesbril met dezelfde sterkte voorschrijven. Als je geen bril op sterkte draagt, zijn er verschillende soorten brillenglazen verkrijgbaar: enkelvoudig, bifocaal en trifocaal. Enkelvoudige brillenglazen zijn het meest geschikt voor mensen die alleen voor dichtbij-taken een leesbril nodig hebben, terwijl bifocale en trifocale brillenglazen twee of drie verschillende sterkte in één glas hebben, zodat ze zowel voor dichtbij- als veraf-taken kunnen worden gebruikt.

  1. De grootte van het montuur

Als je eenmaal hebt besloten welk type glas het beste bij je past, moet je de grootte en vorm van het montuur in overweging nemen. De beste montuurgrootte hangt af van de vorm en grootte van uw gezicht. Ronde of ovale gezichten komen het best tot hun recht met een groter montuur, terwijl hoekige gezichten het best tot hun recht komen met een smaller montuur. Je zult ook de breedte van de brug en de lengte van de veren van het montuur moeten overwegen. De breedte van de brug moet in verhouding staan tot de grootte van je gezicht, en de lengte van de veren moet lang genoeg zijn om comfortabel over je oren te passen.

  1. Materiaal

Ten slotte moet je bedenken van welk materiaal je bril moet zijn gemaakt. Er zijn verschillende materialen waaruit je kunt kiezen, waaronder kunststof, metaal en titanium. Kunststof monturen zijn het meest betaalbaar, maar ze kunnen ook minder duurzaam zijn dan metalen of titanium monturen. Metalen monturen zijn duurzamer dan kunststofmonturen, maar ze kunnen ook zwaarder zijn. Titanium monturen zijn de duurzaamste en lichtste optie.

Na afweging van al deze factoren zou je in staat moeten zijn een hippe leesbril te vinden die perfect bij je behoeften en stijl past.

Dit vind je misschien ook leuk...