Huis & tuin

Pak die kale muur aan en geef je kamer meer sfeer!

Het is je al een tijdje een doorn in het oog: die kale muur in de woonkamer. Of misschien ben je wel gewoon uitgekeken op die poster die je er lang geleden had opgehangen. Een hele leuke manier om die muur aan te pakken en er juist een eyecatcher van te maken is door een fotocollage te maken.

Begin met een plan

Een fotocollage maken klinkt heel simpel. Je kiest wat foto’s uit en je kunt beginnen. Maar voordat je zo hard van stapel loopt, is het handig om met een gericht plan te beginnen. Denk bijvoorbeeld na over de indeling die je wilt gaan maken. Kies je bijvoorbeeld voor één grote afbeelding in een fotolijst 50×70 met wat kleinere afbeeldingen eromheen, of ga je voor een andere indeling? Vooral bij dat laatste is het dan zinvol om een plan uit te tekenen. Denk aan de verschillende beschikbare formaten fotolijsten, zodat je alvast een beetje kunt puzzelen met wat er het beste uitziet. Bonustip: de grote afbeelding, de echte eyecatcher, hoeft natuurlijk niet per sé in het midden. Door hem juist niet in het midden te doen, kun je later makkelijk uitbreiden.

Foto’s met een thema of dezelfde kleuren

Voordat je ze daadwerkelijk ophangt, is het natuurlijk belangrijk dat je de juiste foto’s kiest. Je kunt daarbij een thema kiezen, zodat de afbeeldingen bij elkaar passen. Denk bijvoorbeeld aan foto’s van je kinderen, of foto’s van je vakanties. Een andere optie is natuurlijk om foto’s met vergelijkbare kleuren uit te zoeken of te groeperen. Wanneer je een programma als Adobe Photoshop gebruikt kun je dit natuurlijk kunstmatig aanpassen. Door de kleurniveaus van je foto’s juist in te stellen, kun je ze allemaal dezelfde tint geven. Kies voor een tint die de kleur van je muur perfect complementeert voor het beste resultaat!

Hang de foto’s aan de muur

Je bent klaar om de foto’s op te hangen. Het kan natuurlijk zijn dat je hebt gekozen om de foto’s juist een beetje schuin op te hangen. Dat is een uitstekende, hippe keuze. Maar heb je ervoor gekozen om ze recht te hangen met een kleine afstand tussen de verschillende lijsten? Dan kun je bij het ophangen niet zonder hulpmiddelen als een waterpas, een potlood en schilderstape. Op deze manier kun jij een perfecte fotocollage maken om van die saaie muur juist een knaller te maken!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *