Overig

Nieuwe werkruimte? Vul de leegte!

Ja, dat heb je al gedaan, denk je dan. Je hebt immers een nieuw kantoor aangeschaft. Maar die ruimte is nu nog leeg. Wat moet er allemaal komen te staan?

Een heleboel, kunnen we je vertellen. Alles wat jouw bedrijf draaiende houdt en wat je personeel nodig heeft om dat te kunnen doen. Heel simpel gezegd. Dat kan natuurlijk heel uitgebreid zijn, maar we mogen wel zeggen dat de basis vrij simpel is. Ook al hangt dit natuurlijk volledig van je branche af.

Nog een hele belangrijke tip: stel niets uit. Vanaf het allereerste moment moet je namelijk aan alle eisen voldoen die bij het runnen van jouw bedrijf komen kijken. Iedereen binnen jouw onderneming moet moeiteloos zijn of haar taak kunnen uitvoeren. Is dat niet het geval, dan ontstaat er onrust. Eerst bij je personeel, vervolgens bij je klanten. En dat kun je waarschijnlijk allemaal missen als kiespijn.

Dus hebben we even een aantal essentiële zaken op een rijtje gezet. Graag gedaan, hoor.

Apparatuur

Heel breed, natuurlijk. Maar in deze tijd kunnen we niet meer zonder. Je zult computers nodig hebben, telefoons, printers, misschien zelfs faxen. Ja, hallo. We doen maar een suggestie! ‘t Is jouw bedrijf, niet dat van ons.

En heb je ook aan elektronische beveiliging en iets simpels als verlichting gedacht? Bovendien moet er waarschijnlijk ook de nodige apparatuur in de kantine staan. En vergeet de koffiehoek niet. Anders krijg je pas écht muiterij. Blij personeel betekent meer omzet en dat is weer het gevolg van blije klanten. Niet mooi weer spelen; mooi weer zíjn. Zo!

Meubilair

Dat moet natuurlijk alomtegenwoordig zijn in je pand. Je hebt bureaus nodig voor je personeel – en jezelf – en stoelen waarmee ze aan die bureaus kunnen zitten – geldt wederom ook voor jou, hoewel jouw meubels net iets luxueuzer mogen zijn omdat jij nou eenmaal de baas bent. Maar krijg je klanten aan de deur? Dan moeten die ook comfortabel kunnen zitten zodra ze even moeten wachten. En in vergaderruimtes moet het ook aangenaam toeven zijn. Kortom, jij hebt nog flink wat tafels en stoelen aan te schaffen!

Esthetiek

Je hebt een bepaalde stijl nodig, een eenheid. Je bedrijfslogo en huisstijl moeten overal terugkomen om mensen ook echt het gevoel te geven dat jullie allemaal samen één grote familie vormen. Een gevoel van thuiskomen! Denk daarbij aan de juiste kleuren, materialen, vormen, etc. Ook je meubilair moet hierop aangepast zijn. Alles om die balans en stijl te behouden.

Opbergruimte

Je hebt nu al veel te verhapstukken, dat begrijpen we. Maar persoonlijke opbergruimtes, zoals kluisjes, kunnen voor bedrijven met een behoorlijk aantal werknemers behoorlijk wat verschil maken. Mocht er vraag naar zijn, dan kun je voor werknemers die erom vragen een locker kopen. Uiteraard is het wel zo verstandig om er meer aan te schaffen dan je aanvankelijk nodig hebt; je personeelsbestand kan groeien en je wilt ook niemand een voorkeursbehandeling geven.

Afhankelijk van je bedrijfstak is er wellicht nog veel meer dat je al direct in huis wilt hebben. Maar wacht dus nergens mee!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *