Overig

Top 3 tips bij het bestellen van een prepaid simkaart

Gebruik jij liever een prepaid simkaart dan dat je een abonnement voor je toestel afsluit? Velen vinden de voordelen van prepaid (onder andere de vrijheid, flexibiliteit en gemak) fijn, en kopen daarom prepaid simkaarten. Hoewel dit een simpel proces lijkt, is het handig om met een aantal dingen rekening te houden wanneer je een simkaart aanschaft. Dit zorgt er vooral voor dat je op de lange termijn geld bespaart en goedkoper uitkomt. Lees in dit artikel de drie beste tips bij het bestellen van een prepaid simkaart!

1. Vergelijk prepaid providers op basis van tarieven

Aanbieders hanteren verschillende prepaid tarieven. Zo betaal je bij de ene provider 10 cent per belminuut, terwijl de ander 20 cent per belminuut hanteert. Hoewel een simkaart op zichzelf dus weinig kost (of soms zelfs gratis is), is het wel mogelijk om flink te besparen door voor een provider met lage tarieven te kiezen. Als goedkoop wordt voor bellen en sms’en vaak maximaal 10 cent per belminuut / sms gehanteerd. Voor data is dat maximaal 15 cent per MB. Dit kun je echter het beste voor jezelf bepalen en op basis hiervan voor een provider en simkaart kiezen.

Voor het vergelijken van tarieven is het aangeraden om een prepaid vergelijkingswebsite zoals prepaidsimkaarten.nl te gebruiken. Dergelijke websites tonen namelijk overzichtelijk de tarieven van verschillende providers. Hierdoor bespaar je jezelf tijd en moeite.

2. Let op tarieven in het buitenland

Zodra je weet wat de nationale tarieven zijn, heb je een idee van wat je kosten zijn. Dit betreft dan echter de kosten in Nederland. Ga je wel eens naar het buitenland, dan is het goed om te weten wat de tarieven zijn voor bellen, sms’en en internetten in het buitenland.

Binnen de EU (Europese Unie) geldt hier dat extra roamingkosten zijn afgeschaft, waardoor je geen extra kosten maakt om te bellen, sms’en en internetten. Ga je naar een land buiten de EU, en wil je een prepaid simkaart gebruiken, let dan goed op de tarieven die de provider van de simkaart hanteert voor dat desbetreffende land.

3. Maak gebruik van prepaid deals

Hoewel er in de prepaid markt minder aanbiedingen zijn dan voor abonnementen, is het soms mogelijk om voordeliger uit te komen door een simkaart te bestellen wanneer er een actie is. Dergelijke deals kunnen onder andere zijn:

  • Korting op de simkaart
  • Gratis extra belminuten en/of sms’jes
  • Gratis extra data

Hoeveel je met een prepaid deal kunt besparen hangt af van de actie zelf, maar dit is over het algemeen wel een goede manier om te extra voordelig uit te komen bij het bestellen van een prepaid simkaart.

Dit vind je misschien ook leuk...