haar stijlen
Beauty & mode

Zo zorg je ervoor dat de stijltang je haar niet beschadigd

Bijna elke vrouw heeft er eentje in haar badkamer liggen: een stijltang. Het gebruik van een stijltang is echter niet zo goed voor je haar. Wij geven je een aantal tips over hoe je je haar kunt stijlen, zónder dat het beschadigd raakt.

Bereid je haar goed voor

Het is belangrijk dat je je haar goed voorbereid als je het gaat stijlen. Gebruik altijd conditioner na het wassen en gebruik vlak voor het stijlen een hittebeschermer die je haar maximaal beschermt tegen de hitte van de stijltang. Heb je eerst gedouched voordat je je haar gaat stijlen, zorg dan dat je je haar eerst goed droog föhnt en dat je het daarbij goed kamt, zodat er geen klitten in je haar zitten.

Ook als je hair weft extensions van Hairextensions Voordeel hebt is het belangrijk dat je deze goed verzorgt. Extensions kunnen behoorlijk lang mooi blijven, maar dan moet je ze wel goed verzorgen.

Stijl niet te warm

Je haar heeft helemaal geen enorm hoge temperaturen om in model te komen, zowel stijlen als krullen gaat prima op een wat lagere temperatuur. Over het algemeen geldt dat je haar temperaturen tot de 180 graden Celsius makkelijk aan kan. Probeer echter, als het even kan, je stijl- of krultang nog wat lager te zetten. Feit is dat een wat lagere temperatuur gewoon een stuk beter is voor je haar en je hoeft er niet eens iets van te merken.

Gebruik een haarmasker

Als je je haar regelmatig (dagelijks) stijlt of krult kan het daar behoorlijk van achteruit gaan. Niets is dan belangrijker dan het goed hydrateren. Breng een beetje aan op je haar en laat dit een tijdje intrekken, vaak staat op de verpakking hoe lang je het ongeveer in moet laten trekken. Hierna kun je het haarmasker weer rustig uitspoelen.

Een slaapmutsje van olie

Je haarpunten kunnen met gemak twee of drie jaar oud worden, wat dus betekent dat ze heel wat krul- en stijl beurten moeten doorstaan tot ze op de lengte zijn om geknipt te worden. Het is dan ook niet zo gek dat je punten een stuk dunner zijn dan de rest van je haar en dat ze, bij slechte verzorging, makkelijk splijten. Smeer daarom, voordat je gaat slapen, een klein beetje olie in de puntjes van je haren. Dit zorgt ervoor dat ook de puntjes goed gehydrateerd en soepel blijven. Bind je haren in een knotje en zet de puntjes vast met speldjes om te voorkomen dat de vettige putjes je hele bed en hoofd bevuilen.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *