Huis & tuin

Tips & Tricks om binnen een no-time je kantoor te verhuren

Er zijn veel ondernemers in Nederland die eigenaar zijn van een bedrijfspand. Toch zijn er veel bedrijven die niet alle ruimte van hun bedrijfspand gebruiken. Veel bedrijven vinden het fijn om nog wat ruimte over te hebben. Echter, je zou er ook voor kunnen kiezen om deze overige ruimte te verhuren.

Waarom kies je voor het verhuren van jouw kantoorruimte?

De keuze voor het verhuren van jouw kantoorruimte kan verschillende redenen hebben. Het verhuren van de bedrijfsruimte levert ten eerste extra inkomsten op. Wanneer er een ruimte leeg staat en geen functie heeft, is dit eigenlijk een bron van inkomsten die je laat liggen. De huursom die jij maandelijks ontvangt van de huurder, zouden bijvoorbeeld het onderhoud van de rest van het pand kunnen dekken. Deze maandelijkse inkomsten zorgen voor een constante inkomstenbron. 

Zorg ervoor dat je voor jezelf en de eventuele huurder duidelijk hebt wat er allemaal wel en niet mag gebeuren met de gehuurde ruimte. Voor jezelf duidelijk hebben wat voor huurders je wel of niet wilt is ook belangrijk.

Het onderverhuren van een kantoorruimte 

Heb je binnen jouw bedrijf veel ruimte over waar niks mee gebeurd, dan kun je hier verandering in brengen. In zo’n geval zou je ervoor kunnen kiezen om de overtollige kantoorruimte te verhuren. Het onderverhuren is dan de meest voor de hand liggende optie. Voordat je hieraan begint zul je verschillende overwegingen en stappen moeten doorlopen.

Je kan het beste beginnen met het goed nakijken van jouw huurovereenkomst. Let hierbij vooral op de exit strategie. Bespreek vervolgens goed de beperkingen met de persoon of partij die van plan is de kantoorruimte te huren. Vervolgens is het bepalen van de huur die je gaat vragen erg belangrijk. Zorg voor een aantrekkelijke maar realistische prijs. De concurrentie met andere verhuurders kan erg groot zijn. Zorg ervoor dat je een duidelijke overeenkomst sluit met de huurder, waarbij alles zwart op wit staat.

Waar kun je op letten wanneer je jouw kantoorruimte gaat verhuren?

Het verhuren van je kantoorruimte, ookwel office space for rent genoemd kan erg belangrijk zijn voor een bedrijf. Bij Brody-offices.com kun je terecht voor het verhuren van je kantoor.  

Wanneer je besluit om jouw kantoorruimte te verhuren zijn er een aantal dingen waar je op kunt letten. Begin in de voorbereiding met het maken van een lijst met de eigenschappen van jouw pand. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het uitzicht, aparte vergaderruimtes of de parkeerruimte bij het pand of in de omgeving. 

Wat nog meer erg belangrijk is in de voorbereiding, is het maken van goede foto’s. Zorg voor mooie en duidelijke foto’s van alle ruimtes en voorzieningen in de kantoorruimte. Het beste is om dit te laten doen door een professional. Deze foto’s zijn vaak van hoge kwaliteit en zullen sneller eventuele huurders trekken. Wanneer er foto’s van de buitenkant worden gemaakt, zorg dan dat dit gedaan wordt op een zonnige en heldere dag. 

Wanneer er eventuele huurders komen kijken is het erg belangrijk dat de ruimte opgeruimd en schoon is. Zorg voor zo min mogelijk afleiding en veel licht tijdens de bezoeken van de kantoorruimte.

Dit vind je misschien ook leuk...