Wat is Black Friday?
Beauty & mode

Wat is Black Friday?

Black Friday is een ongekend populair fenomeen dat ook in Nederland steeds bekender wordt. Maar wat is Black Friday precies, wat zijn de belangrijkste voordelen en nog belangrijker: wanneer vindt het plaats? Hier vind je alle informatie over deze dag en kun je er optimaal van gaan profiteren!

De betekenis van Black Friday

Wat is Black Friday? Black Friday is een kortingsevenement dat in de Verenigde Staten is ontstaan. Tijdens deze dag gelden hoge kortingen op tal van producten. Black Friday vindt altijd plaats op de dag na Thanksgiving. Dit is voor veel Amerikanen het startsein om te gaan beginnen met de kerstinkopen. Winkeliers hebben hierop ingespeeld door met grote aanbiedingen te komen. Dit sloeg goed aan en inmiddels is het na Thanksgiving traditiegetrouw tijd om de kerstinkopen te gaan doen en te profiteren van hoge kortingen. Black Friday is ook aangeslagen in Nederland: steeds meer winkels doen mee en dit geeft jou de mogelijkheid om optimaal te kunnen profiteren van de beste deals.

Dit zijn de voordelen van Black Friday

Waarom is het een aanrader om mee te doen aan Black Friday? Er zijn een aantal grote voordelen verbonden aan dit kortingsevenement. In de eerste plaats is het goed om te weten dat de kortingen hoog op kunnen lopen. Je kunt zomaar tientallen tot honderden euro’s besparen op een aankoop. Wil je graag een nieuwe televisie of is je laptop aan vervanging toe? Dan is het zeker aan te raden om te wachten tot Black Friday.

Een ander voordeel is dat het steeds makkelijker wordt om online te shoppen tijdens Black Friday. De meeste deals zijn ook online vindbaar: je hoeft dus de deur niet uit om volop te kunnen profiteren van mooie aanbiedingen. Black Friday is ieder jaar op de dag na Thanksgiving. Deze dag valt altijd op een donderdag en Black Friday dus op een vrijdag. In 2021 zal Black Friday op 26 november plaatsvinden.

Dit vind je misschien ook leuk...