Huis & tuin

Woon in jouw droomvilla

Iedereen heeft zo zijn dromen. Voor de een is dat een prachtige auto, een ander wil een eigen droomvilla. Soms zit dat er echter niet in en moet je van je huisje maar het mooiste maken. Laten we kijken naar de droom van veel mensen, een eigen droomvilla.

Zorg dat de villa ook een villa blijft

Wonen in een droomvilla is ook zorgen dat je villa een villa blijft. Als je in een reguliere woning woont, dan hoef je het minder nauw te nemen als wanneer je een villa hebt. Neem nou de wanden. Die kun je verfraaien door bijvoorbeeld fotolijstjes. Het is in een villa uiteraard not done om maar te pas en te onpas met schroeven en spijkers aan de slag te gaan. Dat hoort niet in een villa. Gebruik liever montagetape in dat geval. Eerst de wand even reinigen en de montagetape goed aandrukken, en dat voor een periode van tenminste vijf tellen. Zo blijkt maar weer eens dat fotolijstjes ophangen zonder boren wel degelijk mogelijk is. 

Bij het duurste huis krijg je een Bentley te koop

Wat is eigenlijk een droomvilla, als we in eigen land eens goed om ons heen kijken. Het duurste huis van Nederland ooit vind je overigens in Eindhoven, op de Wielewaalhof. Heerlijk gelegen in het bos staat daar de villa van wijlen Frits Philips, die er tot zijn dood in 2005 woonde. De woning is voor rond de 50 miljoen euro te koop. Krijg je er een Bentley bij, want die is ooit in de parkeergarage gezet en er met geen mogelijkheid meer uit te krijgen. 

Zorg dat je kinderen de juiste studie kiezen

Als jij jouw kinderen wel een droomvilla gunt, wijs ze dan tijdig op de best betaalde hbo studies. Dan wordt de kans op een droomvilla weer iets groter. De best betaalde hbo studies? Dat is de studie elektrotechniek, waar het beginnersloon na de studie op een bedrag van 2827 euro ligt. Ook al goed betaalde studies zijn Voertuigtechniek met 2817 euro, HBO-ICT met 2774 euro en Werktuigbouwkunde met 2767 euro.

Check regelmatig FFIN.nl

Als je nou regelmatig ook een kijkje neemt op FFIN, dan wordt de kans op een droomvilla nog eens groter. Je vindt daar altijd ontwikkelingen rondom belasting, ondernemen, de hypotheek, verzekeringen, sparen en beleggen. Zo ontgaat je niets op financieel gebied en kun je met bijvoorbeeld beleggingstips en andere verrassende tips je voordeel doen. Zeer de moeite waard dus.

Dit vind je misschien ook leuk...