Huis & tuin

Met welke maandelijkse woonlasten krijg je te maken?

Sta je op het punt om voor het eerst een eigen woning te kopen? Of ga je de stap zetten vanuit een huurhuis naar een koophuis? Als je de bezitter van een huis bent, krijg je sowieso met de nodige maandelijkse woonlasten te maken. In dit artikel vind je meer informatie over deze kosten.

Energie

Allereerst krijg je met een (forse) energierekening per maand te maken. Energie is niet gratis en daar moet je dan ook logischerwijs voor betalen. De keuze voor een goede energieleverancier – bijvoorbeeld de Eneco leverancier – is van cruciaal belang. Niet alleen voor de korte termijn, maar ook zeker voor de lange termijn. Als je maandelijks 10 euro weet te besparen, is dit over twee jaar genomen toch een bedrag van 240 euro.

Verzekeringen

Ook moet je rekening houden met verschillende soorten verzekeringen. De inboedel- en opstalverzekering zijn hierbij toch wel de meest voorkomende verzekeringen. In sommige gevallen ben je verplicht om dergelijke verzekeringen af te sluiten, terwijl je in eigenlijk alle gevallen er verstandig aan doet om dergelijke verzekeringen af te sluiten.

Boodschappen

Je kunt niet leven op alleen maar water. Nee, je moet daarom ook met enige regelmaat boodschappen gaan doen. Dit zijn weliswaar geen kosten die direct verband met jouw woning hebben, maar toch rekenen wij ze onder maandelijkse woonlasten. Als je bijvoorbeeld nog bij jouw ouders woont, heb je waarschijnlijk niet direct met dergelijke kosten te maken gehad.

Onderhoud

Ook is het advies om maandelijks geld opzij te zetten voor het onderhoud aan jouw huis. Hierbij is zéker het advies om af en toe preventief onderhoud uit te laten voeren. Daarmee kun je op termijn forse schade (en een forse rekening) voorkomen.

Gas, water en licht

Tot slot moet je ook nog rekening houden met de kosten voor gas, water en licht. Eigenlijk hebben we dit eerder in het artikel al aangegeven: maak een goede vergelijking tussen de verschillende aanbieders. Ga tevens via het internet op zoek naar alle informatie over gas water licht kosten.

Dit vind je misschien ook leuk...