Met deze tips vind je de beste zonnebril!
Beauty & mode

Met deze tips vind je de beste zonnebril!

Het is heel belangrijk om een goede zonnebril te dragen. Wanneer je namelijk geen goede zonnebril op hebt, kan de uv-straling van de zon ervoor zorgen dat je ogen permanent worden beschadigd. Vind je het lastig om te beslissen of een zonnebril geschikt is of niet? In dit artikel leggen we uit waar je op moet letten om een geschikte zonnebril te vinden.

UV-bescherming

De belangrijkste functie van een zonnebril is dat hij je beschermt tegen de uv-straling. UV- is namelijk niet goed voor je ogen. De schade uit zich vaak pas op latere leeftijd. Je merkt het dus niet gelijk wanneer je op vakantie bent geweest zonder een goede zonnebril te dragen, maar het is enorm belangrijk dit wel te doen. Je kunt onder andere staar krijgen van te veel blootstelling aan uv-straling. Het is daarom belangrijk om een zonnebril aan te schaffen die voor 100% bescherming biedt tegen uv-straling.

De prijs van een zonnebril

Het wisselt per bril hoeveel je dit gaat kosten. Wil je bijvoorbeeld een zonnebril op sterkte? Dan betaal je vanzelfsprekend een stuk meer voor de glazen, omdat deze moeten worden aangepast naar jouw sterkte. Maar het is niet altijd zo dat een dure bril beter is. Vaak betaal je namelijk veel voor het merk. Het merk zegt echter niet altijd iets over de kwaliteit. Het is het allerbelangrijkste dat de zonnebril UV-bescherming biedt. 

Milieubewust

Tegenwoordig bestaan er ook milieuvriendelijke zonnebrillen. Deze worden op een duurzame manier gemaakt. Bepaalde merken maken namelijk gebruik van biologisch afbreekbare en gerecyclede materialen. Ook kun je kiezen voor een brillenhoesje dat gemaakt is van gerecycled leer. Zo belast je het milieu zo min mogelijk.

Het montuur

Het is namelijk ook belangrijk dat je het juiste montuur kiest voor je zonnebril. Wanneer je namelijk een te kleine bril koopt, kan het zijn dat je ogen alsnog niet goed beschermd worden. De zon kan dan aan de zijkant of boven- of onderkant van de bril alsnog komen. Zoek dus een model die je ogen goed beschermt. Ook de vorm is belangrijk. Welke bril staat goed in je gezicht? Heb je bijvoorbeeld een rond gezicht? Ga dan voor een recht of hoekig montuur. Op die manier lijkt je gezicht namelijk langer en smaller. Heb je een hoekig of lang gezicht? Ga dan voor een bril met grote en ronde glazen. Er zijn overigens ontzettend veel soorten zonnebrillen, zoals zonnebrillen voor dames, voor heren, en zonnebrillen met  verschillende printjes en groottes. Het voordeel daarvan is dat je altijd een bril kunt kiezen die helemaal past bij jouw stijl. Kies dan ook een bril die jij mooi vindt staan en waar jij blij van wordt. Dat is namelijk belangrijk. Dan zul je hem snel pakken en zijn je ogen beschermd tegen de zon.

Dit vind je misschien ook leuk...