Laptop op bureau
Online shopping

Hoe maak ik een contentplanning voor een webshop?

Je hebt een webshop die aardig draait, maar je zou er nog meer uit kunnen halen, dat weet je gewoon. Als nu eens meer mensen wisten dat je bestaat en je meer mensen kon aanspreken? Newsflash! Met een sterke contentplanning doe je dat in no-time! Wat daarvoor belangrijk is, en hoe je daaraan begint, je leest het hier. 

Kies een planningstool

Of je nu kiest voor een betalend model, of een simpel Excel- of Drivedocumentje. Afhankelijk van de frequentie waarmee je content gaat plaatsen, aantal kanalen en of je al dan niet in team werkt, kies je het beste middel. Als je graag creëert om dan meteen in te kunnen plannen, kan je ook gebruik maken van Canva, bijvoorbeeld. Handig is om eens een gratis proefje van een tweetal weken te doen, zo weet je precies welke tools jou liggen en welke niet voor jou bestemd zijn. Al die fancy tools niets voor jou? Geen stress, als een Excel voor jou werkt, dan is dat ook toch gewoon prima? Zolang jij er maar mee kan werken!

Spieken bij de buren 

Aha! Oké, je hebt je tool gekozen, dan is het nu tijd voor het echte werk: content maken! Voor sommigen komt de inspiratie vanzelf, anderen hebben een zetje nodig. Zit je vast? Ga dan wat snuisteren in de content van een ander. Naar wie kijk je op? Welke zaken zijn jouw grote voorbeelden? Hoe pakken zij hun social media aan? Kijk ook aandachtig naar hoe ze in interactie gaan met het publiek, wat kan je daaruit leren? Hoe zorgen zij voor meer klikken op die Belfius betaalknop of CTA’s?  Hoe wil jij dat aanpakken? Je komt gegarandeerd op leuke ideeën die je kan toepassen op jouw zaak! 

Jouw verhaal 

Maar je kan nog zoveel gluren bij de buren als je wil. Uiteindelijk zal je jouw unieke verhaal moeten gaan vertellen. Weten wie je bent als bedrijf is dus essentieel om een originele content planning te maken. Ja, je kan al wel eens generieke content plaatsen en die inhaakkalender bovenhalen, maar het overgrote deel moet jouw naam schreeuwen. Anders beland je in de grote hoop van nietszeggende berichten en zal er niet veel activiteit op je pagina’s zijn. En laat dat net het doel van je activiteiten zijn: buzz en engagement creëren. Daarbovenop wil je natuurlijk ook verkopen met Payconiq online of Bancontact. Wissel daarom af tussen push en pull content.

Dit vind je misschien ook leuk...