traplift
Huis & tuin

Een traplift laten plaatsen in huis

De installatie van een traplift zal gebeuren zonder dat u zich zorgen zal moeten maken. De firma in kwestie zal jouw trap komen afmeten. Als dit gebeurd is zullen deze gegevens worden opgeslagen in een computerprogramma die voor u speciaal op maat een traplift zal ontwerpen. De meeste liften zijn gemaakt uit een speciaal metaal. Die kan u soms nog kiezen uit verschillende kleuren. Deze optie is er doordat u een traplift kan kiezen dat ook perfect bij je huidig interieur past.

Levertijd

Nadat alle gegevens er zijn en u het model heeft gekozen, zal het bedrijf gemiddeld 2 tot 5 uur werk hebben om alles te installeren. Nadat alles geïnstalleerd is zullen ze alles grondig testen zodat u veilig op de traplift kan gaan. Heel wat mensen die nu over een stoellift beschikken kunnen niet meer zonder. Iedereen is blij met de investering om makkelijk naar boven en beneden te gaan.

Een traplift gebruiken in de woning

Moest u samen met je partner de lift nodig hebben, dan kan het zijn dat de lift onderaan de trap staat. Terwijl u nog bovenaan staat te wachten. Natuurlijk kan u niet aan de knoppen om te stoel te besturen. Daarom krijg je bij de installatie een reserve afstandsbediening zodat je op afstand de stoel kan besturen. De kosten van deze traplift zijn goedkoper dan u denkt. Personen die nog nooit opzoek werk gedaan hebben over dit modern systeem zullen denken dat een stoellift 15.000 euro kost. Dit is natuurlijk niet waar. Natuurlijk zijn er wel systemen die zoveel zullen kosten, maar je hebt ook al systemen vanaf 4.000 euro. In deze prijs zit de installatie ook al verbonden. Omdat heel wat mensen de prijzen van een stoellift te hoog vinden, kunnen er ook speciale maatregelen getroffen worden. Zo is het mogelijk om net als een huis, ook een traplift te huren. Bij jouw gekozen firma kan u navragen of het mogelijk is om een lening voor te stellen.

Prijzen van trapliften vergelijken

Een traplift is natuurlijk niet goedkoop. Toch kan u veel geld sparen als u goed op zoek gaat en niet de eerste en de beste aanvraagt. Ook moet u zeker eens bij de gemeente langs gaan om eventueel een subsidie aan te vragen. Het is niet zeker dat u een subsidie krijgt maar de kans zit er wel in. Ga altijd vooraf informatie vragen voordat u een offerte tekent om een traplift aan te vragen. Hoe je te werk gaat is belangrijk. Eerst en vooral vraag je een offerte en minimum drie verschillende leveranciers. Uit de offertes die zij geven kan jij de kosten van de traplift bepalen. Sommige vragen ook om eerst eens langs te komen. Vooraf moet u bespreken dat dit huisbezoek gratis en kosteloos is. Zodat u na zijn bezoek geen peperdure rekening ontvangt.

Offerte voor een stoellift

Vergeet ook niet dat u nooit verplicht bent om een offerte te ondertekenen. U beslist zelf met welke leverancier u in zee gaat en mag zoveel offertes aanvragen als je maar wilt. Vergeet niet, de goedkoopste is niet altijd de beste, kwaliteit telt ook! De kosten van een traplift is gemiddeld 3500 tot 6500 euro. Dit kan minder maar ook meer zijn, afhankelijk van het model, grote en functies. Laat je ook altijd goed inlichten over de kosten van de installatie die vaak inbegrepen zijn en ook de garantie. Als u hier allemaal rekening mee houd, zal u zeker en vast een goed systeem vinden dat prijs kwaliteit uitstekend in jouw woning past.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *