Ogen laseren
Beauty & mode

Kosten voor ogen laseren in Nederland

Je ogen zijn ontzettend belangrijk en wanneer deze achteruit gaan wil je hier natuurlijk zo snel mogelijk wat aan doen. Eén van de opties die je dan hebt, is het laseren van je ogen, mits jouw ogen hier geschikt voor zijn uiteraard. De kosten van een behandeling variëren per kliniek en per behandeling. Voor een overzicht kun je hier klikken: Ogen laseren kosten tarieven.

Ben je geschikt?

Je ogen laten laseren is ideaal wanneer je graag weer volledig wilt zien zonder dat je hiervoor een bril of lenzen nodig hebt. Maar het laten laseren kan alleen wanneer je hier geschikt voor bent. Dit houdt in dat je minimaal 18 jaar moet zijn, maar ook dat je bril- of contactlens sterkte minimaal een jaar stabiel is. 

Verder moet je gezondheid goed zijn, mag er geen ernstige oog aandoening aanwezig zijn, mag je niet zwanger zijn en moet je op de hoogte zijn van de mogelijkheden, complicaties en bijwerkingen die het laseren met zich mee kunnen brengen. Daarnaast kan een behandeling bij onderstaande redenen niet uitgevoerd worden: 

 • Afweerstoornissen 
 • Bindweefselziekten 
 • Eén oog met een sterke afwijking 
 • Glaucoom 
 • Hoornvliesaandoeningen 
 • Lui oog 
 • Netvliesafwijkingen 
 • Oogontstekingen 
 • Staar
 • Suikerziekte 
 • Wanneer er borstvoeding gegeven wordt 

Verschillende methodes voor het laseren 

Op het moment dat je eraan denkt je ogen te laten laseren is het belangrijk dat er eerst gekeken gaat worden naar hoe jij het beste geholpen bent. Dit gebeurt door middel van een vooronderzoek. Er wordt dan gekeken naar de reden waarom je nu slecht ziet, om vast te stellen welke methode het beste bij je past. Ook kan het zijn dat een alternatief, bijvoorbeeld lensimplantaten, beter bij je past. 

Is het mogelijk je ogen te laten laseren en besluit je dit te gaan doen, dan zullen er eerst nog meer onderzoeken volgen. Pas wanneer het volledige medisch oogonderzoek is afgerond zal er een behandeling volgen. 

De zorg na het laseren 

Het vooronderzoek is belangrijk om te bekijken of je wel geschikt bent voor de behandeling, maar de nazorg is uiteraard net zo belangrijk. Er zijn dan ook verschillende controles, om te zien of de laserbehandeling voor het juiste effect heeft gezorgd. De eerste controle is direct na de behandeling. Daarna vinden er nog een aantal controles plaats in het jaar na je behandeling. 

Dit vind je misschien ook leuk...