Huis & tuin

Kast in huis

Wanneer we een kast nodig hebben gaan we vaak richting een meubelwinkel om een kast uit te kiezen. Er is voldoende keus en velen staan ook prima in het interieur maar toch kleeft er een groot nadeel aan. Met een klant en klare kast verspil je een heleboel ruimte. Als je er voor kiest op een kast op maat te laten maken wordt iedere plek optimaal benut en kun je veel meer spullen opbergen. Dit zijn de drie grootste voordelen van een kast op maat. 

Een passende kast

De eerste voordeel van een kast op maat is dat je altijd een passend ontwerp hebt. Geen onnodige lege hoeken meer en de kast kun je ook tot de plafond laten lopen. Met een kast op maat is dit zelfs een mogelijk wanneer je beschikt over schuine daken bij bijvoorbeeld een zolderkamer.  Je verspilt hierdoor geen enkele ruimte en daardoor heb je meer dan voldoende ruimte om al jouw spullen op te bergen. Een kast op maat wordt van te voren door de meubelmaker altijd eerst gecreëerd in een 3D programma zodat je weet wat het resultaat uiteindelijk wordt.

Kies zelf hoe de opbergruimte er uit moet zien

Je kunt zelf kiezen hoe bepaalde opbergruimtes in de kast op maat er uit moet te komen zien. Wil je bijvoorbeeld een lade voor je horloges of wil je vierkante vakken voor je schoenen? Het is allemaal mogelijk. Het voordeel is dat er met precieze afmetingen gewerkt kan worden waardoor je geen ruimte verspilt zoals dat wel het geval is bij een kant en klare kast. Een kast op maat wordt helemaal naar jouw wensen samengesteld. 

Vrije keus betreft het materiaal

Ook kun je helemaal zelf bepalen met welke materialen er moet worden gewerkt tijdens de bouw van je kast op maat. Deze beslissing kun je nemen met het oog op duurzaamheid of op het feit welk materiaal het best bij je interieur past. Je kan kiezen voor houten materiaal wat vaak een warme uitstraling geeft maar aluminium kan natuurlijk ook. Er zijn een heleboel diverse materialen beschikbaar waar je uit kunt kiezen. Verder ben je natuurlijk ook vrij betreft het kiezen van verschillende kleuren voor je kast. 

Dit vind je misschien ook leuk...